6 september, En dag i Paris

Jag vet inte ens vart jag ska börja att berätta om den här dagen. Frukost på ett lite café innan vi tog metron till Louvren. Efter att vi varit där ett tag och kikat runt gick vi upp Champs Elysée, upp mot Triumf Bågen. Vi hann kika in en liten sväng på Zara och H&M också. Jag köpte en jacka på H&M men inge mer. Vi ska shoppa mer på torsdag. Sen gick vi en liten omväg men kom tillslut fram till Effiel Tornet.

Ni anar inte hur mäktigt det är att stå under Effiel Tornet och se hur stort det är. Kön var hur lång som helst men det var för de som ville åka hiss. Ingen kö till trapporna. Vi betalade 4,70 € och gick först 228 trappsteg upp till första "våningen". Det gick hyffsat fort fast vi behövde ändå en liten paus. Sen tog vi oss upp till andra "våningen". Vi gick totalt 669 trappsteg upp i Effiel Tornet och njöt av den underbara utsikten innan vi gick 669 trappsteg ner igen. Jag är verkligen glad att vi bestämde oss för att gå upp även om jag säkert kommer känna av i benen imorgon.

Efter vi hade varit uppe i Effiel Tornet gick vi en liten promenad och hittade ett litet lokalkt café där vi satte oss och åt paninis. Det var vår dag, mer om vår kväll får ni imorgon. Det har varit en fantastisk dag. Vi har hunnit med så mycket och turistat rejält, ännu mer turistande imorgon. God natt på er!Vi fick den största crossisanten jag har sett

Louvren

En Louis Vuitton byggnad

Ett Louis Vuitton skyltfönster

Triumf BågenEffiel Tornet

Kön till hissarna

Paus på första "våningen" efter 228 trappsteg

Utsikten från första "våningen"

Andra våningen. Man var tvungen att åka hiss allra högst upp men det fick vi inte göra på våra biljetter.

Utsikten från andra "våningen"

<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0