Mina Paris-tips

Jag tänkte ge lite av mina tips om du ska åka till Paris. Vi var där måndag till fredag, vilket betydde att vi hade 3 hela dagar i Paris.

Tips:

- Vi köpte tunnelbane-kort för 3 dagar. Det kosta 20,70 € / person och då fick man åka i zonerna 1-3 och utanför zon 3 behöver du nog aldrig ta dig.

- GÅ upp i Effiel Tornet! Gör det, det kommer definitivt vara värt det. Det är väldigt lång kö om man ska åka hiss upp. Vi betalade 4,70 € och tog då trapporna upp. Vi kom till andra våningen sen var man tvungen att köpa en annan slags biljett för där var det bara hissar. Jag ångrar inte att vi tog trapporna. Det gick fort och det var lättare än man trodde. 669 trappsteg gick vi upp. Och vilken utsikt :)

- Se Effiel Tornet på kvällen!

- Vi hade med en fransk parlör (Berlitz - Franska på resan), hur bra som helst. Den hjälpte oss med mycket ord och speciellt menyerna som nästan alltid står på franska. Ibland vill man faktiskt veta vad det är man beställer in.

- Vi åt sniglar.. Jätte gott!

- Åk till Montmarte och gå upp till Sacré Coeur, kolla på utsikten och strosa runt i området. Väldigt mysigt. Åker jag till Paris igen kommer jag nog att leta hotell i Montmarte.

- Ät macarons

- Ta en promenad i Luxembourg Garden (Jardin du Luxembourg)

- Var medveten om att korven "andouillette" är gjord på magen och inälvorna från en gris.

- Ät middag vid Notre Dame

- Kranvattnet är drickbart och gratis

- Strosa

- NJUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0