APRIL 2-3, DAY 13-14 HOLGUÍNEfter att vi lämnde Trinidad tog det nästan en hel dag att ta oss till Holguín. Vi kom fram på kvällen och gick ut för att äta middag. Alla restauranger var väldigt dyra men tillslut hittade vi ett ställe som föll oss i smaken. Vi belade ca 7 kr för en middag med fisk. Det var jätte gott, trevligt personal och billigt. Det gillar vi!

På vår första dag i Holguín tog vi oss upp för en del trappsteg för att hamna på högst upp på berget med en fantastisk utsikt för staden. Därefter gick vi in till stan och insåg att det inte fanns så mycket mer att se eller göra så vi besämde oss för att boka biljetter till Santiago de Cuba till nästa dag.

MARCH 30-APRIL 1, DAY 10-12 TRINIDADDe återstående dagarna i Trinidad spenderade vi på stranden, jaga banker, umgås med vår nya familj, spela spel med sonen Viktor, prata spanska och äta. Vi hade så bra dagar i Trinidad. Jag hade gärna stannat längre men vi var tvugna att åka vidare någon gång. Sista kvällen tog vi en gruppbild som minne. Saknar dem!

MARCH 29, DAY 9 TRINIDADVår nyfunne vän Yanny från dagen innan hade ordnade att vi skulle få rida med hans farbror. Vi fick varsinn häst och även en till tjej var med. Louise från England. Vi hade en jättefin ridtur längs bergen och landsbygden tills vi kom fram till vattenfallet, eller vattenfall var det inte längre för det hade torkat. Men det var väldigt vackert ändå. Vi badade och satt och pratade i solen innan det var dags att rida tillbaka. Vi travade nästan hela tiden med hästarna och det orsakade en enorm träningsvärk och värk i rumpan.

När vi kom tillbaka åkte vi tillsammans med Louise till stranden där hennes vän Charlotte redan var. Två super gulliga tjejer som vi sedan förfestade med hemma hos oss för att avsluta kvällen i The Cave som var en klubb nere i en grotta.

MARCH 28, DAY 8 TRINIDADFörsta dagen i Trinidad letade vi boende och hittade ett jätte bra casa! Vi bodde hos en kubanskfamilj som bara pratade spanska, men vi trivdes super bra. Vi strosade runt i vackra Trinidad hela eftermiddagen. Husen är färgglada och Trinidad omringas av berg. Min absoluta favorit stad under resan. Vi träffade en kubansk kille, Yanny, som gjorde fåglar av palmblad. Han ordnade också att vi skulle få rida med hans farbror till ett vattenfall för ett jätte bra pris dagen efter. På kvällen lagade mamman i huset, China, middag till oss. Frijolessoppa till förrätt, fisk, ris, pommes frites och sallad. Väldigt mycket mat, men väldigt gott!

MARCH 25-27, DAY 5-7 VARADERONästa stopp efter Havanna blev Varadero. Varadero är Kubas största turistställe. Vi var inte över förtjusta i Varadero men vi stannade tre dagar för att sola och bada. Vi träffade sessutom en väldigt go kanadensare som visade oss ett lite mindre ställe utanför Varadero där vi snorklade.

24 MARCH, DAY 4, HAVANADag 4 var en ganska seg dag. Jonas gick för att ta ut pengar och kom tillbaka med solrosor, som är min favoritblomma. Sen gick vi en sväng och åt en annorlunda glass innan vi lanade hemma för att packa inför morgondagen.

23 MARCH, DAY 3, HAVANADag tre tänkte vi att vi skulle förlänga vårt visum eftersom man bara får 30 dagar och vi skulle stanna på Kuba i 32 dagar. Först fixade vi bankstamps som man växlar in på banken. Vi åkte till imigration center, behövde kvitto från vår landlady, åkte tillbaka, ringde vår landlady som fick komma och skriva ett kvitto till oss. Åkte dit igen och då visar det sig att vi inte behöver förlänga vårt visum. Eftersom att vi ska vara på Kuba 20 mars till 20 april gör det inget om det är 32 dagar eftersom det är en månad. Vi skrattade åt saken och gick därifrån med souvenirer i form av bankstamps för 50 CUC (dollar). Bra att de sa att vi var tvugna att förlänga visumet i Sverige.

En bra sak kom ur det och det var att vi träffade Emerson på imigration centret. Emerson är från Mexico och hälsade på sina vänner som studerade på Kuba. Han visade oss runt lite grann och tog oss till ett litet ställe för att äta. Riktigt gott för bara 1 CUC. Därefter gick vi till Hotel Nacional som är det finaste hotellet i Havanna. Vi hängde vid poolen några timmar, ja utan att betala. Sen följde vi med Emerson hem för att byta skor sen gick vi till en hall där grabbarna skulle spela fotboll.

På kvällen mötte vi upp Emerson på Plaza Vieja för ett beertower innan vi drog ut i natten för rom och dans.

22 MARCH, DAY 2, HAVANAEfter två nätter på hotellet bytte vi till en lägenhet som vi hyrde av en spansk kvinna. Vardagsrum med balkong och litet kök, på övervåningen sovrum och badrum. Lägenheten var perfekt för oss.

Resten av dagen gjorde vi inget speciellt. Vi strosade runt i staden, bland alla fina bygnader i Havanna.

21 MARCH, DAY 1, HAVANAVi landade sent på kvällen i Havanna och tog en taxi till hotellet vi hade bokat för de två första nätterna. Dagen därpå blev vår första dag i huvudstaden i Havanna. Vi vaknade till ljudet av havet och låg kvar i sängen för att bara njuta av vår utsikt. Efter frukost strosade vi runt i staden och njöt att få gå i shorts och linne. Vi var bleka som snö från landet vi precis lämnat. Det var en bra dag som slutade med middag på hotellet och solnedgången från balkongen.

HOME

Hemskt ledsen för ingen uppdatering här under resans gång men som ursäkt har jag att internet på Kuba är värdelöst. Lyckas du hitta ett ställe med internet är det väldigt väldigt långsamt. Vi har i princip bara använt internet för att föra över pengar och skicka ett och annat mejl. Sen har vi njutit att inte ha kontakt med omvärlden. Men nu kommer lite inlägg från resan.

RSS 2.0